Sida vid Sida

– en bok om feministisk revolution

 
Det är vi som kallas horor, fittor, manshatare, häxor och feminazis. Det är vi som ska tystas, skämmas, våldtas och mördas. Ändå står vi här. Starka och svaga och allt på samma gång. Det här är en bok om kärlek och hat, om makt och utsatthet och om att gå från att vara vilse till att hitta hem. En bok om krossade drömmar, uppnådda drömmar och ännu inte uppfyllda drömmar.
 
 
Det är en bok för dig att känna igen dig i, att lära dig av, att inspireras till och känna pepp tillsammans med. En bok för och om alla oss som kämpar, som vill skapa förändring och som tror att vi bara kan nå den sida vid sida.

– ORD FRÅN REDAKTÖREN

NINA RUNG

   

Jag har länge saknat en bred feministisk bok där olika röster berättar om vad feminismen kan innebära. Jag bad därför kvinnor som alla bär på historier och erfarenheter av kamp, orättvisa, sårbarhet, styrka och systerskap att dela sina historier. Nu finns det äntligen en bok att känna igen sig i, sörja ihop med, peppa tillsammans med och hitta ett hem i. Precis som jag hittade mitt hem i feminismen genom en bok, så vill jag nu göra detsamma för dig. 

Jag hoppas att du kommer skratta, gråta och bli förbannad – och sen ta fajten. Sida vid sida är jag helt övertygad om att vi kan skapa magi. Att vi tillsammans gör feministisk revolution. 

 

Medverkande i boken

– SIDA VID SIDA – en feministisk revolution

 

Asabea Britton

Linnea Claeson

Nilla Fischer

Linnea Henriksson

Zandra Kanakaris

Bianca Kronlöf

Åsa LindhageN

Amanda Lundeteg

Ronak Moaf Mirlashari

Timimie Märak

Bilan Osman

Arbresha Rexhepi

Elisabeth Rosenbrand

Nina Rung

Mia Skäringer

Nikki Svärdsen

Gabriella Kärnekull Wolfe

Stina Wollter

Ida Östensson